6 Mart 2013 Çarşamba

Microsoft Student Partner ( MSP ) "Adayı" oldum


Merhaba .  Uzun bir bekleyişten sonra MSP adaylığına başvurumun kabul edildiğine dair mail aldım ama sonuçtan çok süreç beni yordu . İşte süreç :

İlk olarak 2 dönem önce başvurdum MSP olmak için . O zaman başvuru formunu doldururken video göndermek de zorunluydu . Videoda genel olarak "neden MSP olmak istiyorum , olursam neler yapıcam " gibi soruları cevaplamak gerekiyodu . Kısa video olması gerekiyodu tabii ki , ortalama 5 dk demişlerdi fakat ben videoyu çekmek için 2 günümü harcadım . Hep aklıma yeni bişi geldi , hızlı konuştum , yawaş konuştum , saçma konuştum , arkadan biri geçti falan derken ilk gün 3-4 saat uğraşmama rağmen "tamam oldu" denecek bişey çıkmadı ortaya . Diğer gün artık ne diyeceğimi kafamda toparlamıştım . 1-2 saatte derdimi anlattım ve baktım ki derdim maksimum 2.5 dakikalıkmış . Videoda genel olarak programlama bilgim üzerine konuştum , Windows 8 , Windows Phone 8 derken MSP olmak iyi olur , hem de bu teknolojileri yakından tanıma , anlatma fırsatı bulurum dedim .

Videoyu youtube a yükledikten sonra formu eksiksiz doldurdum ve yolladım. MSP başvurusu haberi bölümün facebook grubunda olduğu için diğer arkadaşlarda başvurmuştur diye düşündüm . Sonuçları heyecanla beklerken seçilmediğimi gördüm . İşin daha da kötüsü bizim okuldan seçilen hiçkimse yoktu . Tabii ki değerlendirme sonrasında videoyu sildim

Diğer dönem ise reddedilmenin kırgınlığı ile "amaan ne başvurucam" diyip başvurmadım . Bu dönem de yine grubun facebook sayfasında gördüm ve yine başvurmucam derken başvurunun son günü "formu doldurup yollarım , ne olursa olsun " ( video çekmiyeceğim garantiydi ) formu doldurup yolladım . Bu dönemin diğer dönemlerden farkı başvuruların tekbir sitede sadece "Region" farkına göre olmasıydı . Video istenmiyodu ve başvuru formu ingilizceydi . Ben de madem başvuru formu ingilizce açıklamaları da ingilizce istiyolardır mantığıyla formu ingilizce doldurup gönderdim . Zaten yazıcaklarımı da önceden düşünmemiştim . Aslında açıklamalar türkçe de doldurulabilirmiş ve benim yeni başvuru formu göndericek kadar zamanım vardı fakat yine uğraşmadım ve öyle kaldı.

Sonuçlar yaklaşık olarak 15-20 gün önce açıklanmalıydı fakat resmi bi açıklama olmadı . Daha sonra ise facebook sayfasında MSP listesi güncellendi ve bizim bölümden 2 kişi şeçilmişti ve ben yoktum (halaa yokum) . Seçilemedim , bitti artık derken kesin sonuçların o liste olmadığı , en geç 1 Mart a kadar başvuranlara cevap vericeklerini söylediler . 1 Martta da mail gelmedi . Artık seçilemediğim garanti derken 5 Martta Windows a Need For Speed Most Wanted 2012 oyununu bitirip mailime bakarken kabul edildiğimi gördüm . Yani sonucu Windows da görmüş oldum. Mailde şunlar yazıyo : " MSP programı için yaptığınız başvuru bizlere ulaştı ve değerlendirmelerimizi tamamladık. MSP’lik öncesinde, programa MSP adayı olarak katılımınız onaylandı. Önümüzdeki dönem içerisinde göstereceğiniz katılım süresinde, MSP lideriniz ile yürüteceğiniz çalışmalar temel olmak üzere, performansınız değerlendirilip, adaylıktan MSP’liğe geçme durumunuza karar verilecektir." dendi ve MSP liderimden mail geliceklerini belirttiler

Şuanlık bir mail gelmedi ve MSP liderim kim , acaba neler olucak , neler yapıcaz , Windows 8 , Windows Phone 8 konusunda neler olucak beklemekteyim . Birazcık uzak kaldığım Microsoft teknolojileri hakkında artık daha fazla bilgi sahibi olup başkalarına da anlatabilirim umarım . Aynı dönemde MSP adayımıyız emin değilim ama bizim bölümden diğer seçilen kişi "Ruşen Tezelci" de bence bizim sınıfta MSP liği hak eden 3 kişiden biri (hakedenlerin hepsi bayan!!!!) .

Sonuç olarak seçilmiş olmanın verdiği bi haz var ama beni daha çok etkileyen süreç oldu .
NOT : Seçilemeseydim başka bi blog yazısı da kafamda hazırdı . Son 1 haftadır o yazıyı şekillendiriyodum bu yazı sürpriz oldu .

1 yorum: